Hoppa till huvudinnehållet

Boka besök på Majakliniken

Här kan du boka en konsultation eller behandlingstid hos oss. Konsultationerna är alltid kostnadsfria och ger dig en möjlighet att få svar på alla dina frågor. Scrollar du längre ner på sidan så berättar vi mer i detalj om besöken här!

Boka besök – för dig i Falun, Borlänge, Säter, Hedemora, Rättvik och Leksand

För de flesta börjar kontakten med Majakliniken här på vår hemsida. Här hittar du svaren på ett stort antal frågor om olika behandlingar och priser och du kan i lugn och ro botanisera bland våra referensfoton. Beroende på vilket avstånd du har till Falun finns olika alternativ när du är redo att boka ett besök.

Konsultation

Varje behandling hos oss inleds med en kostnadsfri konsultation tillsammans med vår läkare. Du får inledningsvis fylla i en konfidentiell hälsodeklaration och blir fotograferad i olika bildvinklar inför din eventuella behandling. 

Vi diskuterar vidare dina behov och besvär och går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar – allt för att landa i ett tryggt och skräddarsytt behandlingsupplägg.

Konsultationsbesöket hos dr Olle Liss tar cirka 30–40 minuter och du får i samband med besöket ett kostnadsunderlag.

Bokning av behandling

Efter konsultationen har du möjlighet att direkt boka en operation, eller fundera på saken i lugn och ro för att sedan återkomma. Det finns självfallet inga krav eller åtaganden i anslutning till konsultationen, besöket är helt kostnadsfritt och utan förpliktelser. Vi uppmanar tvärtom alltid våra patienter att ge sig tid för eftertanke – ett genomtänkt beslut är alltid bättre än det förhastade.

Då en operationstid är bokad, skickar vi dig vårt. s.k operations-utskick med posten – där hittar du bokningsberäftelse, patientkontrakt, faktura samt tvätt- och premedicineringsinformation. Patientkontraktet, som skrivs under av båda parter, tar du med dig då du kommer på operationsdagen. Den fulla behandlingsavgiften ska vara erlagd senast 10 dagar före operationen.

Boka besök – för dig som långväga kund

Många av Majaklinikens kunder har en lång resväg till Falun. Att resa 6–7 timmar enkel väg för ett konsultationsbesök – och därefter göra samma resa igen på operationsdagen – kan kännas lite övermäktigt. 

Allt i ett – konsultation & operation samma dag

Med grund i detta har vi tagit fram en smidig lösning som vi kallar Operationskonsultation för våra mer långväga kunder. Operationskonsultationen innebär att både läkarkonsultation och operation sker vid samma tillfälle. 

I allmänhet pågår konsultationen i 15–30 minuter, om beslut att gå vidare med operation fattas, följer den direkt efter konsultationen. För att dessa kombinationsbesök ska fungera smidigt och bra, krävs en del förberedelser (som inte behövs vid en vanlig konsultation). Innan operationskonsultation kan bokas in måste du som kund skicka över följande till oss:

1. Ifyllt hälsoschema

Alternativ 1: fyll enkelt i hälsoschemat digitalt och skicka direkt i webbläsaren. Klicka HÄR, så öppnas hälsoschemat i ett nytt fönster. Fyll i detta och klicka på ”Skicka till MajaKliniken” längst ned. Klart!

Alternativ 2: ladda ned hälsoschemat i pdf-format genom att klicka HÄR, fyll i båda sidorna och skicka sedan tillbaka dem till oss. Om du känner dig bekväm med digitala filer, går det utmärkt att scanna eller fotografera hälsoschemat och mejla det ifyllt till kontakt@majakliniken.se. Det är givetvis även bra att skicka de två sidorna med vanlig post till adress: 

Majakliniken
Åsgatan 106
791 72 Falun

2. Fotografi av ögonregionen

Det behöver inte vara en studiobild utförd av proffsfotograf. En bild i bra belysning med en mobilkamera räcker för att vi ska få en bra uppfattning om förutsättningarna för en operation. Bilden/bilderna skickas därefter via sms till 070-217 89 00, eller via e-post som en bilaga till adressen kontakt@majakliniken.se.

När vi har gått igenom ditt hälsoschema och bilder, hör vi av oss till dig för att hitta en lämplig tid för operationskonsultationen. Ingen betalning sker förrän du kommer till kliniken på din bokade tid. Om det efter genomförd konsultation fattas beslut att gå vidare med operation, sker betalningen på plats via kortbetalning, Swish eller kontant.

Intresserad? Hör av dig till oss via kontakt@majakliniken.se och efterfråga en operationskonsultation, samt ange vad operationen gäller. Uppge även ditt mobiltelefonnummer i mejlet.

NOTERA: denna typ av konsultationer gäller endast operationer av övre ögonlocken samt operationer av den typ som vi beskriver i Enklare Ingrepp. Operationer av undre ögonlocken bedöms på ett reguljärt konsultationsbesök, där operation samma dag inte är möjlig. 

Om det handlar om injektionsbehandlingar med muskelavslappnande injektioner (BTX) eller fillers, ringer du direkt till växeln på 023-14605 och bokar “behandlingstid, ny kund”, där vi konsulterar och behandlar vid samma besök.