Majakliniken logo

Filosofi

Vikten av Lagom

Efter många år inom rekonstruktiv ögonplastikkirurgi, ser vi av och till resultatet av estetisk kirurgi som har gått lite för långt. Det eftersträvansvärda målet med all kosmetisk kirurgi bör alltid vara att nå fram till något naturligt och orört. Vi har ingen ambition att utmana gränserna för att nå det extrema. Kom ihåg att det alltid är möjligt att gå tillbaka och ta lite mer, men inte att ta lite mindre.

Vi har samma syn på kosmetiska injektionsbehandlingar: med Botox och s.k Fillers kan man idag förändra en persons ansiktsdrag och uttryck på sätt som blir helt uppenbara för omgivningen. Vi ser hellre att vi med begränsad insats tar våra kunder några år tillbaka i tiden.

 

Eftertanken före

Estetisk ögonplastikkirurgi har mycket som talar för sig; den är mycket efterfrågad och tekniken kring ingreppen har haft god tid på sig att utvecklas och finslipas. Den går utmärkt att utföra i en enkel lokalbedövning med kanhända en lätt sedering. Men det finns några frågor du bör ha ställt dig innan du fattar ett slutligt beslut om behandling:

  • Har du realistiska mål med din behandling?
  • Hur hanterar du ett oväntat slutresultat eller komplikation?
  • Känner du dig informerad om riskerna?
  • Har du rätt tidsperspektiv för återhämtning efter behandlingen?
  • Innebär kostnaden för behandlingen en negativ ekonomisk stress?

Sätt dig in i din behandling. Välj rätt tillfälle. Avstå om det känns olämpligt eller fel. Det finns inga olämpliga frågor: Fråga oss!