Hoppa till huvudinnehållet

Muskelavslappnande injektioner (BTX) – effektiv behandling mot rynkor hos Majakliniken i Falun, Dalarna

(För kännedom: vi använder förkortningen BTX för detta läkemedel på klinikens hemsida. Det fulla namnet stavas b-o-t-o-x, men då läkemedelsnamn inte får skrivas ut på kommersiella hemsidor står här därför BTX…)

Visste du att Majakliniken i Falun, Dalarna erbjuder estetiska injektionsbehandlingar mot åldersrynkor? Målet är ett vackert och okonstlat resultat, med fokus på trygghet och omtanke. Vi tar emot bokningar från hela landet.

Rynkor och veck i huden bildas oundvikligen med tiden. Det är en naturlig del av åldrandet. Krämer i all ära, men ska man effektivt behandla bort dessa rynkor är det många som istället väljer anti-rynkbehandling med muskelavslappnande injektioner (BTX).

Vad är muskelavslappnande injektioner?

Denna typ av injektioner började användas för mer än 50 år sedan och är idag världens mest använda anti-rynkbehandling. I början hade läkemedlet (BTX) ett snävt användningsområde inom sjukvården. Då användes det för att reducera ofrivilliga ryckningar i muskulatur. Idag har det fått en global spridning inom det kosmetiska området. Detta eftersom det har visat sig att det – givet i låga doser – har en förmåga att ta bort rynkor varhelst man så önskar.

Hur fungerar behandlingen?

Det muskelavslappnande läkemedlet injiceras i små volymer i ansiktsmusklerna för att få dem att slappna av. Den fulla effekten av behandlingen kommer inte direkt, utan först efter 5–10 dagar och håller därefter i sig i cirka 4 månader.

NOTERA: behandlingen är helt reversibel och måste regelbundet repeteras för en bestående effekt.

BTX är ett väldokumenterat läkemedel

Det finns över 4 000 vetenskapliga publikationer där effekt, biverkningar och användningsområden avhandlats. Sammanfattningsvis kan man utifrån detta kalla BTX ett effektivt läkemedel med mycket begränsade biverkningar, som generellt kan sägas vara milda och helt övergående. Det finns exempelvis alltid en risk för blåmärken av stickblödningar, eftersom preparatet injiceras med en mycket fin nål.

Om Majakliniken

MajaKliniken grundades 2010, som landets första privata högspecialiserade ögonplastikkirurgiska klinik. Vi erbjuder våra kunder den erfarenhet och skicklighet vi har nått genom utförandet av tusentals operationer inom vårt eget specialistområde. Vi befinner oss i Falun – mitt i hjärtat av Dalarna. Vi tar emot patienter från hela landet och kan anpassa besöken efter din resväg.