Hoppa till huvudinnehållet

Om Majakliniken i Falun, Dalarna

På Svenskt Ögonplastikkirurgiskt Center, Majakliniken, erbjuds ​​ögonplastikkirurgi och estetiska injektionsbehandlingar, med ett stort fokus på trygghet och omhändertagande. Vi grundade år 2010 landets första ögonplastikkirurgiska center, utifrån övertygelsen om att den som fem dagar i veckan arbetar med behandlingar som dessa, gör jobbet bättre.

Vi har en begränsning – det är det som är vår styrka

Man kan uppleva att vi är snäva i vår yrkesroll och kanske anse oss vara begränsade. Vi kallar oss gärna mikrospecialister, för det är precis så vi på Majakliniken vill se oss själva. På vårt ögonplastikkirurgiska center erbjuder vi våra kunder erfarenheten av tusentals operationer och estetiska injektioner. Vi är inte först med det senaste, utan tar till oss det nya när det är ordentligt vetenskapligt förankrat och när metoder och material är väl utprovade. Det är så vi ser på din trygghet. Det är så vi visar omtanke om våra kunder. 

Majaklinikens filosofi – vikten av lagom

Efter många år inom rekonstruktiv ögonplastikkirurgi, ser vi av och till resultatet av estetisk kirurgi som har gått lite för långt. Det eftersträvansvärda målet med all kosmetisk kirurgi bör – enligt oss – alltid vara att nå fram till något naturligt. 

Att utmana gränser för att nå det extrema är ingen ambition för oss. Vi brukar tvärtom alltid uppmana våra patienter att tänka på att det alltid är möjligt att gå tillbaka och ta lite mer, men inte mindre. Vi har samma syn på kosmetiska injektionsbehandlingar: det är möjligt att överbehandla och skapa ett onaturligt och konstlat resultat. Vi ser hellre att det utförs en behandling som får våra kunder att känna sig fräscha, utvilade och nöjda med sitt yttre.

Eftertanke före ögonplastikkirurgi

Estetisk ögonplastikkirurgi är mycket efterfrågad och tekniken kring ingreppen har haft god tid på sig att utvecklas och finslipas. Den går utmärkt att utföra i en enkel lokalbedövning med en lätt sedering. Men det finns några frågor du bör ha ställt dig innan du fattar ett slutligt beslut om behandling:

  • Har du realistiska mål med din behandling?
  • Känner du dig informerad om riskerna?
  • Hur hanterar du ett oväntat slutresultat eller en komplikation?
  • Har du rätt tidsperspektiv för återhämtning efter behandlingen?
  • Innebär kostnaden för behandlingen en negativ ekonomisk stress?

Vi råder alla våra kunder att sätta sig in i sin behandling, att välja rätt tillfälle och avstå om något känns olämpligt eller fel. Det finns inga dumma frågor: så fråga oss!

Om namnet Majakliniken

Sedan mer än 250 år tillbaka firas en unik sista april- tradition på Gettorget i centrala Falun: istället för den traditionella Valborgsmässoelden hälsar man våren kommen genom att resa “Maja på Gettorget”. Torgets flaggstång utsmyckas till en majstång, med den kvinnliga figuren “Maja” i sin övre del. Med vårt läge vid Gettorget och dess 200-åriga tradition föll sig namnvalet naturligt: MajaKliniken!

Vi som jobbar på Majakliniken i Falun

Som man kan förvänta sig på en privat ögonplastikkirurgisk klinik har all vår personal självfallet lång erfarenhet inom ögonsjukvård. Läkare, operationssköterskor och undersköterskor är antingen anställda på operationsavdelningen på Ögonkliniken i Falun, eller har tidigare tjänstgjort där.

Läkare

Dr Olle Liss

Dr Olle Liss är ögonspecialist, utbildad vid S:t Eriks Ögonsjukhus ögonplastikkirurgiska enhet i Stockholm. För att kunna erbjuda hela den bredd av behandlingar som krävs inom hans specialistområde, är han vidareutbildad och certifierad inom estetiska muskelavslappnande injektioner (BTX) och fillers. Han har varit verksam inom sitt specialistområde under 25 år, vilket har gett honom omfattande erfarenhet inom ögonplastikkirurgi och oftalmologi – kunskap som krävs för att nå de bästa resultaten.

Sedan 2004 är dr Liss anställd på ögonkliniken i Falun med huvudansvar för rekonstruktiv ögonplastikkirurgi i Region Dalarna. Dr Liss delar sin tid mellan arbete på Falu Lasarett och Majakliniken.

Se dr liss CV

Sjuksköterskor

Stina Hultgren

Sjuksköterska Stina Hultgren tog sjuksköterskeexamen 2010, sedan 2019 är hon anställd på Ögonkliniken, Falu Lasarett. Stina genomförde sin specialistutbildning 2020–2021 och tog sin ögonsjuksköterskeexamen 2021. Knuten till MajaKliniken sedan 2021.

Undersköterskor

Christina Difs

Undersköterska Christina Difs är grundutbildad i Falun med undersköterskeexamen 1978. Hon var verksam på Falu lasaretts ögonklinik från 1980-talet till 2000-talet, där hon jobbade på ögonoperation, avdelning och mottagning. Medarbetare på MajaKliniken sedan 2010.

Sandra Persson

Undersköterska Sandra Persson tog sin undersköterskeexamen i Märsta 1998. Hon har varit verksam på Falu lasarett sedan 2002, med början på Barnkliniken följt av Kvinnokliniken-Förlossningen. 2008–2010 var hon anställd på Ögonoperation,Falu Lasarett, och är sedan 2010 verksam på Centraloperation, Falu Lasarett samt som medarbetare på MajaKliniken.

Mottagningsassistent och administration

Pernilla Wesström

Mottagningsassistent Pernilla Wesström tar emot dig på konsultbesök och återbesök, fotograferar, besvarar frågor och assisterar. Medarbetare på MajaKliniken sedan 2010.