Hoppa till huvudinnehållet

Behandling med fillers hos Majakliniken i Falun, Dalarna

Visste du att Majakliniken i Falun, Dalarna erbjuder estetiska injektionsbehandlingar med fillers? Målet är ett vackert och okonstlat resultat, med fokus på trygghet och omtanke. Vi tar emot bokningar från hela landet.

Vad är fillers?

Fillers är volymersättning med kroppens eget material. Sedan 25 år tillbaka finns en rad olika fillers på marknaden, samtliga med syfte att ge tillbaka förlorad volym till huden och därmed reducera rynkor och veck.

Man skiljer mellan två olika sorters rynkor: de dynamiska och de statiska. De dynamiska orsakas av muskelaktivitet och behandlas bäst med muskelavslappnande injektioner (BTX). De statiska rynkorna orsakas av volymförlust i huden och behandlas bäst med så kallade fillers.

Fillers med hyaluronsyra

På Majakliniken använder vi oss av Allergans Juvédermserie med injicerbara geler baserade på hyaluronsyra. Det är en bindvävssubstans som finns naturligt i vår hud och har en starkt vattenbindande förmåga, vilket ger volym till huden. 

Det finns goda skäl till varför fillers baserade på just hyaluronsyra är den mest använda typen. De har funnits på marknaden i över 25 år, med hundratals miljoner framgångsrika behandlingar. Substansen är dessutom kroppsegen med mycket sällsynta allergiska reaktioner och andra komplikationer.

Så funkar fillers med hyaluronsyra

Hyaluronsyran absorberas efter 10–18 månader, vilket har en både positiv och en negativ konsekvens. Det negativa är att substansen måste fyllas på regelbundet för ett ihållande resultat. Det positiva är att varje förnyad behandling ger en möjlighet att modifiera och anpassa behandlingen till det aktuella området, vilket inte var möjligt med den typen av permanenta fillers som fanns tidigare. Vidare krävs ingen kirurgisk åtgärd för att avlägsna en given volym, om man av någon anledning inte är nöjd. 

Dagens hyaluronsyrafillers kan alltid enkelt avlägsnas med en upplösande injektion, om man så skulle önska. 

Resultatet efter behandling syns omedelbart, och efter någon vecka har det naturliga ämnet anpassats i huden, med ännu bättre resultat.

NOTERA: ålderskravet för behandling med fillers på Majakliniken är 21 år.

Om Majakliniken

MajaKliniken grundades 2010, som landets första privata högspecialiserade ögonplastikkirurgiska klinik. Vi erbjuder våra kunder den erfarenhet och skicklighet vi har nått genom utförandet av tusentals operationer inom vårt eget specialistområde. Vi befinner oss i Falun – mitt i hjärtat av Dalarna. Vi tar emot patienter från hela landet och kan anpassa besöken efter din resväg.