Majakliniken logo

Fillers

Volymersättning med kroppens eget material!

Man skiljer mellan två olika sorters rynkor: de dynamiska och de statiska. De dynamiska orsakas av muskelaktivitet och behandlas bäst med Botox (Vistabel®), läs mer om detta i menyn under rubriken Behandlingar här ovan. De statiska rynkorna orsakas av volymförlust i huden som bäst behandlas med s.k Fillers.

Sedan 20 år tillbaka finns det en hel rad olika fillers på marknaden, vars syfte är att ge huden tillbaka förlorad volym och därmed reducera rynkor och veck. På Majakliniken använder vi oss av Juvéderm ULTRAs produktserie med injicerbara geler baserad på hyaluronsyra, som är en bindvävssubstans som finns naturligt i vår hud och har en starkt vattenbindande förmåga, vilket ger volym till huden.

Det finns goda skäl till varför fillers baserade på just hyaluronsyra är den utan jämförelse mest använda typen av fillers: den har funnits på marknaden i snart 15 år med miljontals framgångsrika behandlingar, substansen är kroppsegen med mycket sällsynta allergiska reaktioner och andra komplikationer. Därtill absorberas hyaluronsyran efter 10-18 månader, vilket har en positiv och en negativ konsekvens: det negativa är att substansen måste fyllas på regelbundet för ett ihållande resultat. Det positiva är att ingen kirurgisk åtgärd krävs för att avlägsna en given volym, som man av någon anledning inte är nöjd med efter några år.

Juvéderm ULTRA injiceras med en mycket tunn nål direkt in under huden till önskat resultat har uppnåtts. Det kan sticka till och spänna lite under behandlingen, men då Juvéderm ULTRA innehåller bedövningsmedlet lidokain blir hela injektionsprocessen en mer behaglig upplevelse. Det händer ibland att man får små stickblåmärken och en eventuell rodnad. Undantaget är behandlingen av läppar då man nästan alltid får en svullnad som kan sitta i lite längre, 2-3 dagar. Resultatet efter en behandling syns omedelbart, och efter någon vecka har det naturliga ämnet anpassats i huden med ännu bättre resultat.

NOTERA: ålderskravet för behandling med fillers i läpparna på MajaKliniken är 21 år.

Om du klickar här nedan på Fillers – Video, så får du ytterligare värdefull information om injektionsbehandlingar med Fillers.